hamam törölköző

MIÉRT A PESTEMÁL? MI A PESTEMÁL?

És miért jó, ha közelebbről is megismerkedünk vele?

Megtiszteltetés számomra, hogy olyan pestemálokat értékeíthetek, amiket nagy szenvedéllyel és egyben a hagyomány tiszteletben tartásával Anatóliában élő szövőmesterek állítanak elő. Minden egyes munkafolyamatot hosszas tervezés előz meg, s a törölközők ezáltal keltik életre a közel keleti világ színeit és mintáit, inspirálódva a nyugati világ kultúrájával.

A PESTEMÁL nem csak egy törölköző, hanem sokoldalúságával bebizonyította, hogy megannyi területen megállja a helyét. Mindamellett, hogy szinte jobb a nedvszívó képessége, mint egy normál frottír törölközőnek, sima szövése miatt könnyű, gyorsan szárad és kis helyen is elfér. Vásárlóink strandruhának, vállkendőnek, asztalterítőnek, faldísznek vagy más lakberendezési célra is használják.

Amilyen sokoldalú legalább annyi nevet is visel: Marokkóban FOUTÁnak, Törökországban PESTEMÁLnak hívják. Mi HAMAM TÖRÖLKÖZŐnek mondjuk, de TÖRÖKFÜRDŐ vagy SZAUNA törölköző névre is hallgat. Sűrű szövéssel bír, strapabíró és külön értéket képviselnek rajta a kézzel készített rojtok.

hamam fürdő
hamam fürdő

MITŐL MÁS, MINT EGY HAGYOMÁNYOS FROTTÍR TÖRÖLKÖZŐ?

gyapot
gyapot növény forrás: wikipedia

 

Minden pestemálunk magas minőségű török pamutfonalból készül, amely világszerte kivívta magának a dicsőséget. Többségében 100% pamutból szőtt törölközőink vannak, de van egy-két gyöngyszem is, ami bambusz-, len- vagy selyemkeverék.

 

 

Ennek a kiváló pamutnak köszönhetően pestemáljaink gyorsan száradnak és a vizet is elvezetik. Ebből adódóan a hamam törölköző nagy előnye a normál frottír törölközővel szemben, hogy nem zárja be a nedveséggel együtt a gombát és a baktériumokat, hogy azok tovább szaporodjanak.  Egy pestemál sokkal higiénikusabb, mint vetélytársai. A nedves törölköző ‘illatról’ nem is beszélve, ami egy pestemálnál nem fordulhat elő, hiszem napon akár 5 perc alatt is megszárad.

Webshopunkban közel 25 modell található, széles minta– és színválasztékban. Szövésük különbözősége és a fonal vastagsága minden pestemálnak ad egy egyedi arculatot, ettől ilyen nehéz választani….

A legvékonyabb törölközőnk 270g, a legvastagabb és talán méretben is a legnagyobb 430g. Mindenki kedvére válogathat.

HOGYAN HASZNÁLJUK A PESTEMÁLT?

Egy hamam törölközőt sokféleképpen tudunk használni. Természetesen törölközőnek született a törökfürdőbe, a fürdőszobába, az uszodába, a strandra, a tengerpartra. De csinos kis strandruhát is tudunk varázsolni belőle.

pestemal-strandruha
Hogyan tudod a pestemálodat viselni?                               Forrás: turkishtowelcompany

Nagyon sokan sajnálják törölközőnek befogni, így vállkendőként, sálként éli meg a jobb napokat. A héten az iskolába vittem be egyet a tanári asztalra, és nagy sikernek örvendett. Nyugaton ’throw’-nak (ágyelő) mondják, de mi nevezzük plédnek azt a kiegészítőt, amit csak az ágyra dobunk dekorációs céllal.

IMG_2312

Ha kerékpározunk, nagyon praktikus lehet, ha bedobunk egyet a táskába és elővesszük, ha megállót tervezünk egy réten.

IMG_2680

És sorolhatnám, de annyi előnyös tulajdonságát ismertettem, hátha meggyőztelek arról, hogy érdemes egy pestemált beszerezni.

Csak nézz szét weboldalunkon, hátha van kedvedre való akció is…

http://www.hurremsbazaar.hu

__HurremText 2Image

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s