hamam törölköző

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PESTEMÁLHOZ avagy HAMAM TÖRÖLKÖZŐHÖZ

Ha már beszerezted az első pestemálodat, azaz hamam törölköződet, érdemes elolvasni az alábbi útmutatót, hogy minél tovább élvezhesd az általa nyújtott puhaságot és praktikusságot.

Első használat

Frissen vásárolt hamam törölközőnket első használat előtt mindenképpen mossuk ki, ugyanis mosás után puhább lesz és nagyobb lesz a nedvszívó képessége. A gyártók szerint az a legideálisabb, ha mosás előtt legalább egy éjszakán át hideg vízbe áztatjuk és úgy terítjük ki száradni. De ha ragaszkodunk a gépi mosáshoz, akkor áztatás után indítsunk el egy  hideg vagy egy meleg (max. 40 fok) vizes programot.

hurremsbazaar

Kerüljük mosáskor a fehérítő-, és öblítőszerek használatát. Ha öblítőszert használunk, azok eltömítik a szálakat ezzel csökkentve a törölköző nedvszívó képességét.

Hogyan szárítsuk?

Ha lehet, akkor teregessük ki egyenesre kihúzva vagy ha szárítógépet használunk, akkor ügyeljünk az alacsony hőmérsékleten való szárításra.

pestemal

Hogyan tudjuk a pestemál nedvszívó képességét megőrizni?

A mosáshoz adjunk egy csésze ecetet, hogy eltávolítsuk a maradék mosószert és öblítőt, amivel mindenképpen javíthatjuk a pestemálunk nedvszívó képességét.

Tipp: Ha a törölköző egy idő elteltével keménnyé vált és észleled a nedvszívó képesség csökkenését, egyszerűen ismételd meg a fent leírt áztatási folyamatot.

 Mi a teendő a kihúzódott szálakkal?

Ha véletlenül egy szál kihúzódott a pestemálból, csak vágd le nyugodtan, ezzel nem károsítod a törölköződ.

Mi a teendő a kioldódott rojtokkal?

Minden pestemál rojtja kézzel fonott, ez adja meg eredetiségét. De használat során kioldódhatnak, ám könnyen újra sodorhatjuk őket.

hamamtörölközö

Vegyünk a kezünkbe egy-egy kisodródott fonálköteget és tekerjük őket külön-külön az óramutató járásával megegyező irányba. Majd vegyük a két sodrott szálat és most már együtt tekerjük őket az ellenkező, azaz az óramutató járásával ellenkező irányba. Ha teljesen végig sodortuk, kössünk rá egy csomót és kész is van.

Hogyan lehet eltávolítani a foltokat?

Mosás előtt ajánljuk, hogy a foltot dörzsöld be szódabikarbóna és ecet keverékével.

pestemal_mosas

Tipp: A mosáskor hozzáadott ecet nemcsak a maradék öblítőt távolítja el, hanem élénkebb is lesz a törölköző színe, anélkül, hogy vegyszerrel kezeltük volna.

És tessék, most már kényeztetheted magad a hamam törölköződ puhaságával és luxusérzetével.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s